Bramborový pekáček s červenou řepou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g brambory
250 g červená řepa
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř
zálivka
3 ks vejce
0 l smetana
0 l zakysaná smetana
100 g tvrdý sýr
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a potom je oloupeme. Řepu také uvaříme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku nebo pažitku nasekáme nadrobno.

  2. Vařené oloupané brambory s vařenou červenou řepou nakrájíme na kolečka. Do máslem vymazaného pekáče poskládáme pěkně vedle sebe plátek brambory a plátek řepy.

  3. Smetany, vejce, nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku nebo pažitku dobře promícháme se solí a pepřem. Směsí přelijeme brambory s červenou řepou a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 - 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

  4. Bramborový pekáček s červenou řepou podáváme jako přílohu nebo hlavní bezmasý chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!