Bramborový nášup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
3 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 ks vejce
6 ks brambory
3 lžičky majoránka
1 ks cibule
0.3 lžičky mletý černý pepř
300 g točený salám
4 hrstě dětská krupice
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory uvaříme ve slupce. Uvařené je scedíme, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme najemno.

  2. Zatím si nakrájíme slaninu i točený salám. Můžeme použít i jinou uzeninu. Velkou cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Rozehřejeme pánev s máslem, vsypeme slaninu a necháme ji pustit tuk. Pak přidáme cibuli s točeným salámem a společně restujeme dozlatova. Nakonec vmícháme česnek, krátce osmahneme a odstavíme. Tuk slijeme do pekáčku a směs necháme vychladnout.

  3. Strouhané brambory smícháme se salámovou směsí a postupně přidáme ostatní ingredience. Krupici můžeme nahradit polohrubou moukou. Hmotu ochutíme solí a pepřem a necháme asi 30 minut uležet.

  4. Pekáček vymažeme tukem a troubu rozehřejeme na 150 °C. Uleženou hmotu rovnoměrně uhladíme v pekáčku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.

  5. Upečený bramborový nášup podáváme s kysaným zelím nebo sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!