Bramborový nákyp se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
800 g brambory
omáčka
1 lžička sůl
400 ml smetana
0.5 lžičky mletý bílý pepř
300 g bílý jogurt
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vymastíme zapékací mísu máslem. Smetanu smícháme s jogurtem, osolíme a opepříme.

  2. Mísu plníme střídavě vrstvou brambor a vrstvou omáčky, prokládáme tenkými plátky másla. Zakončíme omáčkou a kouskem másla.

  3. Připravený bramborový nákyp se smetanou dáme do předehřáté trouby a při 200 °C pečeme asi 60 minut.

  4. Dělená strava - sacharidový pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!