Bramborový nákyp se slaninou a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 2 ks vejce 4 lžíce strouhanka 600 g brambory 0.5 l mléko 400 g cibule 0.2 l smetana 100 g gouda 4 lžíce sekaná petrželka 100 g prorostlá slanina 0.3 lžičky mletý černý pepř 40 g máslové vločky
Postup Bramborový nákyp se slaninou a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, můžeme obojí i nastrouhat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme nahrubo.
Vejce rozkvedláme v mléce. Přidáme smetanu, sůl, pepř a petrželku.
Formu vymastíme, cibuli a brambory vložíme ve vrstvách, poslední vrstva jsou brambory. Na ně položíme slaninu, sýr a zalijeme mlékem s vejci.
Nákyp posypeme strouhankou a máslovými vločkami. Pečeme ve spodní části trouby. Chceme-li, aby byl nákyp zapečený dozlatova, dopékáme posledních deset minut nákyp v horní části trouby.