Bramborový nákyp se slaninou a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
4 lžíce strouhanka
600 g brambory
0.5 l mléko
400 g cibule
0.2 l smetana
100 g gouda
4 lžíce sekaná petrželka
100 g prorostlá slanina
0.3 lžičky mletý černý pepř
40 g máslové vločky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, můžeme obojí i nastrouhat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme nahrubo.

  2. Vejce rozkvedláme v mléce. Přidáme smetanu, sůl, pepř a petrželku.

  3. Formu vymastíme, cibuli a brambory vložíme ve vrstvách, poslední vrstva jsou brambory. Na ně položíme slaninu, sýr a zalijeme mlékem s vejci.

  4. Nákyp posypeme strouhankou a máslovými vločkami. Pečeme ve spodní části trouby. Chceme-li, aby byl nákyp zapečený dozlatova, dopékáme posledních deset minut nákyp v horní části trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!