Bramborový nákyp s bílou ředkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kelímky smetana
1 balíček grilovací koření
30 dkg tvrdý sýr
1 ks bílá ředkev
podle potřeby
7 ks větší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Sýr si přichystáme předem a nastrouháme jej na jemném struhadle.

  2. Očištěné brambory a ředkev nakrájíme na kolečka a postupně vrstvíme do vymazané zapékací mísy. Každou vrstvu posypeme grilovacím kořením, zalijeme trochou smetany a zasypeme trochou nastrouhaného sýra.

  3. Větší část sýra necháme na posypání nejvyšší vrstvy, aby se při pečení hezky roztekl.

  4. Pečeme zhruba 60 minut, v plynové troubě na stupeň. č. 3, v elektrické troubě 200 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!