Bramborový kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g brambory
100 g pórek
100 g mrkev
2 lístky bobkový list
1 špetka muškátový oříšek
1 l zeleninový vývar
70 g bylinkové máslo
100 g kadeřavá kapusta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme ozdobným vroubkovaným nožem na kostičky a mrkev na kolečka. Pórek a kapustu nakrájíme na stejně dlouhé nudličky.

  2. Zeleninový vývar s bobkovým listem přivedeme k varu. Přidáme zeleninu a necháme ji 15 minut povařit.

  3. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Nakonec v ní necháme rozpustit kousky másla a podáváme.

  4. Dělená strava - sacharidový pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!