Bramborový kotlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g brambory 100 g pórek 100 g mrkev 2 lístky bobkový list 1 špetka muškátový oříšek 1 l zeleninový vývar 70 g bylinkové máslo 100 g kadeřavá kapusta podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Bramborový kotlík recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme ozdobným vroubkovaným nožem na kostičky a mrkev na kolečka. Pórek a kapustu nakrájíme na stejně dlouhé nudličky.
Zeleninový vývar s bobkovým listem přivedeme k varu. Přidáme zeleninu a necháme ji 15 minut povařit.
Polévku osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Nakonec v ní necháme rozpustit kousky másla a podáváme.
Dělená strava - sacharidový pokrm.