Vepřová líčka na kořenové zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/4 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
250 ml červené víno
300 ml rajčatová šťáva
500 ml hovězí vývar
2 lžíce vepřové sádlo
800 g vepřová líčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka očistíme, odblaníme a osušíme. Kořenovou zeleninu (petržel, mrkev a celer) oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno

  2. Líčka zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném sádle a vyndáme na talíř. Ve výpeku orestujeme cibuli do zesklovatění, přidáme kořenovou zeleninu a necháme zkaramelizovat, přilijeme červené víno a prudkým varem necháme odpařit. Přilijeme rajčatovou šťávu (nejlépe domácí) a horký hovězí vývar, přivedeme k varu, vložíme opečená líčka a dusíme pod pokličkou na středním plameni do změknutí. Podle potřeby podléváme malým množstvím horkého vývaru

  3. Líčka opět vyjmeme, šťávu rozmixujeme do hladké konzistence pomocí tyčového mixéru, líčka vložíme zpět a ještě krátce povaříme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme, ale opatrně, vývar bývá dost slaný

  4. Vepřová líčka na kořenové zelenině servírujeme s bramborovou kaší, líčka pokrájíme na plátky a položíme na omáčku. Jde o velmi chutné a šťavnaté jídlo, které je neskutečnou delikatesou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!