Bramborový knedlík s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
těsto
2 ks vejce
6 ks brambory
50 g krupice
200 g hrubá mouka
podle chuti
majoránka
hořčice
náplň
1 ks cibule
1 lžíce smetana
200 g míchané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, které krátce orestujeme. Nakonec promícháme se smetanou a ochutíme solí a pepřem. Kdo má rád, přidá hořčici a majoránku.

  2. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Nastrouhané brambory promícháme s vejcem, solí, krupicí a hrubou moukou. Z těsta vytvoříme placičky, do kterých přidáváme náplň. Dobře uzavřené knedlíky vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut podle velikosti knedlíků.

  3. Bramborový knedlík s mletým masem podáváme jako přílohu nebo samotné přelité osmahnutou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!