Bramborový knedlík s houskou podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 kg brambory
1 ks žloutek
2 hrnky polohrubá mouka
0 hrnků bramborový škrob
2 ks včerejší houska
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce. Ještě horké je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (nebo rozmačkáme mačkadlem na brambory). Osolíme, přidáme celé vejce a žloutek a zasypeme polohr.moukou a škrobem. (Já přidávám i trochu žluté soli.)

  2. Housku nakrájíme na kostičky a na sucho v troubě opečeme cca tak 10-15 minut. Zpracujeme těsto, (mouku přidáváme podle potřeby - záleží také na typu brambor, ale výsledné těsto by se nemělo moc lepit). Nakonec do těsta přidáme housku a vytvoříme 3 knedlíky, které necháme chvíli odležet.

  3. Bramborové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut podle velikosti knedlíků. Uvařené knedlíky krájíme nití.

  4. Poznámka autora receptu: Tyto knedlíky dělávala moje babička a lepší opravdu neznám! Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!