Pórková rýže recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička tymián
1 ks pórek
4 porce rýže
vegeta
2 ks střední cibule
1/2 lžičky mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (kulatozrnnou, dlouhozrnnou, jasmínovou, divokou nebo jinou) dobře propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na rozpáleném oleji cibulku dozlatova osmahneme, vsypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme vegetu (lžičku i více) a pod pokličkou dusíme doměkka. Během vaření přidáme i lžičku tymiánu. Rýže je hotová, když se voda úplně vsákne, trvá to asi 20 minut

  2. Mezitím si očistíme zelenou část pórku a nasekáme jej na nudličky

  3. Rýži promícháme s pórkem, podle chuti osolíme nebo jinak dochutíme

  4. Pórkovou rýži podáváme jako přílohu, vegetariáni klidně i jako hlavní chod. Přimíchat můžeme i jiné druhy zeleniny, případně si čerstvé kousky předem osmažit a nechat trochu povolit. Pórková rýže snese i více pepře, pikantněji chutná lépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!