Bramborový hrnec s restovanou cibulkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
8 ks brambory
1 ks cibule
200 ml smetana
1 ks pórek
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 l zeleninový vývar
na ozdobu
2 stroužky česnek
0.5 ks citron
2 lžíce olivový olej
3 ks jarní cibulka
1 špetka třtinový cukr
podle chuti
sůl
majoránka
citronová šťáva
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory, petržel a mrkev oloupeme a pokrájíme na kousky.

  2. Ve velkém hrnci rozpustíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a pórek. Poté vsypeme majoránku a necháme ji rozvonět. Přidáme ostatní zeleninu a restujeme ji cca 3 minuty. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme smetanu a na středním ohni povaříme 20 minut.

  3. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou jarní cibulku, přidáme prolisovaný česnek, strouhanou citronovou kůru i se šťávou a cukr. Prohříváme asi 2 minuty.

  4. Bramborový hrnec dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a polévku ihned rozlijeme do talířů či misek. Doprostřed každé porce dáme lžící směs cibule a česneku a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!