Bramborový hrnec s restovanou cibulkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 8 ks brambory 1 ks cibule 200 ml smetana 1 ks pórek 2 ks mrkev 2 ks petržel 1 l zeleninový vývar na ozdobu 2 stroužky česnek 0.5 ks citron 2 lžíce olivový olej 3 ks jarní cibulka 1 špetka třtinový cukr podle chuti sůl majoránka citronová šťáva mletý barevný pepř
Postup Bramborový hrnec s restovanou cibulkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory, petržel a mrkev oloupeme a pokrájíme na kousky.
Ve velkém hrnci rozpustíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a pórek. Poté vsypeme majoránku a necháme ji rozvonět. Přidáme ostatní zeleninu a restujeme ji cca 3 minuty. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme smetanu a na středním ohni povaříme 20 minut.
V pánvi si rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou jarní cibulku, přidáme prolisovaný česnek, strouhanou citronovou kůru i se šťávou a cukr. Prohříváme asi 2 minuty.
Bramborový hrnec dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a polévku ihned rozlijeme do talířů či misek. Doprostřed každé porce dáme lžící směs cibule a česneku a můžeme podávat.