Bramborový guláš s buřty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
podle chuti
sůl
majoránka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
brambory
sádlo
buřty
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme také na menší kousky.

  2. Cibuli zpěníme v hrnci s troškou sádla a zaprášíme paprikou. Papriku smažíme jen krátce, aby nezhořkla! Přidáme kousky buřtů, necháme je chvíli orestovat a přidáme brambory. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec guláš zahustíme tmavou jíškou, okořeníme majoránkou a je hotovo.

  3. Bramborový guláš s buřty podáváme podle chuti s chlebem. Dobrý je i jen tak samotný.

  4. Množství surovin přizpůsobíme vlastní chuti a počtu strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!