Bramborový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 kg brambory
majoránka
1-2 lžíce mouka
250 g špekáčky
125 ml smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Do rozpáleného hrnce nalijeme olej. Přidáme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme brambory, papriku, kmín a vše podlijeme vodou. Brambory dusíme doměkka.

  3. Mezitím oloupeme špekáčky a nakrájíme je na půlkolečka (podle chuti je můžeme i orestovat).

  4. Když jsou brambory měkké, zahustíme guláš smetanou s trochou mouky a necháme provařit. Nakonec přidáme připravená kolečka špekáčků, okořeníme majoránkou a solí a dovaříme.

  5. Hotový guláš podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!