Bramborový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 kg brambory majoránka 1-2 lžíce mouka 250 g špekáčky 125 ml smetana ke šlehání podle chuti sůl kmín mletá sladká paprika
Postup Bramborový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Do rozpáleného hrnce nalijeme olej. Přidáme cibulku, kterou necháme zesklovatět. Pak přidáme brambory, papriku, kmín a vše podlijeme vodou. Brambory dusíme doměkka.
Mezitím oloupeme špekáčky a nakrájíme je na půlkolečka (podle chuti je můžeme i orestovat).
Když jsou brambory měkké, zahustíme guláš smetanou s trochou mouky a necháme provařit. Nakonec přidáme připravená kolečka špekáčků, okořeníme majoránkou a solí a dovaříme.
Hotový guláš podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.