Bramborový džuveč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 dl vývar 2 ks vejce 1 kg brambory 500 g cibule 2 lžíce mouka sádlo 1 dl zakysaná smetana mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Bramborový džuveč recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme nebo propasírujeme. Cibuli očistíme na nakrájíme na půlkolečka.
Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky a sádla a vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme malé karbanátky. Karbanátky osmažíme na sádle.
Pak do téhož sádla nasypeme cibuli, osmahneme ji, okořeníme ji pepřem, paprikou a solí podle chuti.
Rozmícháme vývar, kysanou smetanu a lžíci mouky a zalijeme tím cibuli.
Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibule, vrstvu karbanátků a opět cibuli, vše zalijeme 2 - 3 lžícemi sádla a zapečeme v troubě při 200°C.
Ihned podáváme.