Bramborový džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 dl vývar
2 ks vejce
1 kg brambory
500 g cibule
2 lžíce mouka
sádlo
1 dl zakysaná smetana
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme nebo propasírujeme. Cibuli očistíme na nakrájíme na půlkolečka.

  2. Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky a sádla a vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme malé karbanátky. Karbanátky osmažíme na sádle.

  3. Pak do téhož sádla nasypeme cibuli, osmahneme ji, okořeníme ji pepřem, paprikou a solí podle chuti.

  4. Rozmícháme vývar, kysanou smetanu a lžíci mouky a zalijeme tím cibuli.

  5. Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibule, vrstvu karbanátků a opět cibuli, vše zalijeme 2 - 3 lžícemi sádla a zapečeme v troubě při 200°C.

  6. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!