Bramborový domácí chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
25 ml máslo
7 g droždí
0.5 lžičky cukr krupice
630 g hladká mouka
300 ml vlažná voda
150 g vařené brambory
na potření
slaná voda

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme všechny ingredience, nejprve tekuté a potom ostatní, dáme program těsto a necháme kynout.

  2. Pak z těsta uděláme bochník, dáme na plech, necháme ještě vykynout, potřeme slanou vodou a dáme péct do předehřáté trouby.

  3. Bramborový domácí chléb pečeme asi 50 minut na 170 °C.

  4. Upečený bramborový chléb podáváme jako jakékoliv jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!