Bramborovo-cuketový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 4 ks brambory 0.5 ks cibule 1 ks cuketa 1 kelímek zakysaná smetana 2 lžíce provensálské koření podle potřeby máslo na ozdobu 10 dkg eidam 30%
Postup Bramborovo-cuketový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme větší brambory i středně velkou cuketu a nastrouháme je. Osolíme, abychom je zbavili přebytečné šťávy. Po chvilce vzniklou šťávu odstraníme vymačkáním.
K nastrouhané cuketě a bramborům přidáme najemno nakrájenou cibuli, celou zakysanou smetanu, vejce, koření a sůl. Vše důkladně promícháme a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Ještě posypeme strouhaným eidamem. Bramborovo-cuketový nákyp pečeme mírně v předehřáté troubě asi hodinu.
Bramborovo-cuketový nákyp podáváme nejlépe teplý. Bramborovo-cuketový nákyp je možné vylepšit přimícháním mletého vepřového či hovězího masa.