Bramborovo-cuketový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
0.5 ks cibule
1 ks cuketa
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžíce provensálské koření
podle potřeby
máslo
na ozdobu
10 dkg eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme větší brambory i středně velkou cuketu a nastrouháme je. Osolíme, abychom je zbavili přebytečné šťávy. Po chvilce vzniklou šťávu odstraníme vymačkáním.

  2. K nastrouhané cuketě a bramborům přidáme najemno nakrájenou cibuli, celou zakysanou smetanu, vejce, koření a sůl. Vše důkladně promícháme a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Ještě posypeme strouhaným eidamem. Bramborovo-cuketový nákyp pečeme mírně v předehřáté troubě asi hodinu.

  3. Bramborovo-cuketový nákyp podáváme nejlépe teplý. Bramborovo-cuketový nákyp je možné vylepšit přimícháním mletého vepřového či hovězího masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!