Bramborové vdolečky s marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1-2 špetky sůl
2 ks vejce
80 g máslo
30 g droždí
50 dkg polohrubá mouka
50 dkg vařené strouhané brambory
2 dl teplé mléko
na ozdobu
marmeláda
cukr moučka
jogurt nebo šlehačka
podle potřeby
ztužený tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.

  2. Necháme vykynout kvásek z mléka, droždí a cukru.

  3. Na vál prosejeme mouku, přidáme brambory, sůl a zaděláme vykynutým kváskem a vejci. Nakonec vpracujeme vlahé máslo.

  4. Vláčné těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka, která necháme vykynout. Do vykynutých koleček uděláme důlek a vdolečky dáváme důlkem dolů do rozpáleného pokrmového tuku a dozlatova usmažíme.

  5. Usmažené vdolečky hodně pocukrujeme a do důlku dáme marmeládu.

  6. Nahoru můžeme dát čepičku jogurtu nebo šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!