Bramborové suflé s hermelínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 40 g máslo 1 lžička solamyl 500 g brambory 100 ml smetana 200 g hermelín 1 špetka mletý kmín podle chuti sůl muškátový oříšek mletý černý pepř podle potřeby máslo na vymazání čerstvá pažitka
Postup Bramborové suflé s hermelínem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě se špetkou mletého kmínu doměkka. Uvařené brambory rozšťoucháme s horkou smetanou a máslem na kaši. Podle chuti ještě dodáme sůl, pepř, muškátový oříšek a necháme trochu vychladnout. Do vychladlých brambor vmícháme žloutky, solamyl, 2/3 sýra nakrájeného na kostičky a nakonec sníh vyšlehaného z bílků.
Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme směsí na bramborové suflé. Na povrch každé misky dáme po dvou plátcích hermelínu, které trochu zasypeme sekanou pažitkou. Misky dáme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě dozlatova.
Bramborové suflé s hermelínem podáváme přímo z mističek a doplníme oblíbenou zeleninou či salátem.