Bramborové suflé s hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
40 g máslo
1 lžička solamyl
500 g brambory
100 ml smetana
200 g hermelín
1 špetka mletý kmín
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě se špetkou mletého kmínu doměkka. Uvařené brambory rozšťoucháme s horkou smetanou a máslem na kaši. Podle chuti ještě dodáme sůl, pepř, muškátový oříšek a necháme trochu vychladnout. Do vychladlých brambor vmícháme žloutky, solamyl, 2/3 sýra nakrájeného na kostičky a nakonec sníh vyšlehaného z bílků.

  2. Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme směsí na bramborové suflé. Na povrch každé misky dáme po dvou plátcích hermelínu, které trochu zasypeme sekanou pažitkou. Misky dáme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě dozlatova.

  3. Bramborové suflé s hermelínem podáváme přímo z mističek a doplníme oblíbenou zeleninou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!