Bramborové suflé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 60 g máslo 800 g brambory 1 svazeček petrželová nať 100 g tvrdý sýr podle chuti sůl mletý pepř muškátový květ podle potřeby máslo na vymazání
Postup Bramborové suflé recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně umyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Potom je oloupeme a najemno nastrouháme do mísy.
Změklé máslo vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků a ze špetky soli připravíme pevný sníh. Do nastrouhaných brambor vmícháme žloutkovou pěnu, strouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Všechno dochutíme solí, kořením a muškátovým květem. Potom zlehka vmícháme sníh z bílků.
Zapékací misky (nebo jednu mísu) vymažeme máslem a rozdělíme do nich bramborovou směs. V troubě předehřáté na 200 °C zapékáme bramborové suflé asi 25 minut.
Bramborové suflé podáváme jako teplý oběd či večeři.
Tip: Když do vody na brambory přidáme lžíci octu, jejich slupka při vaření nepopraská a budou se lehčeji loupat.