Bramborové suflé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
60 g máslo
800 g brambory
1 svazeček petrželová nať
100 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový květ
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně umyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Potom je oloupeme a najemno nastrouháme do mísy.

  2. Změklé máslo vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků a ze špetky soli připravíme pevný sníh. Do nastrouhaných brambor vmícháme žloutkovou pěnu, strouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Všechno dochutíme solí, kořením a muškátovým květem. Potom zlehka vmícháme sníh z bílků.

  3. Zapékací misky (nebo jednu mísu) vymažeme máslem a rozdělíme do nich bramborovou směs. V troubě předehřáté na 200 °C zapékáme bramborové suflé asi 25 minut.

  4. Bramborové suflé podáváme jako teplý oběd či večeři.

  5. Tip: Když do vody na brambory přidáme lžíci octu, jejich slupka při vaření nepopraská a budou se lehčeji loupat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!