Bramborové špecle s kuřecím ragú na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
omáčka
0 dl olej
3 dl vývar
1 ks cibule
1 dl smetana
0 dl olivový olej
1 dl zakysaná smetana
1 ks červená paprika
1 svazek jarní cibulka
150 g čerstvé houby
1 lžička mletá sladká paprika
400 g kuřecí stehenní řízek
těsto
sůl
3 ks vejce
150 g polohrubá mouka
350 g vařené brambory
podle potřeby
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory smícháme s vejci a solí a přidáme tolik mouky, aby vzniklo husté těstíčko. Protlačíme ho přes síto na kapání nebo halušky do hrnce s vroucí osolenou vodou a jakmile špecle vyplavou na hladinu, vaříme je asi jednu minutu. Těsto vaříme alespoň ve dvou várkách. Pak bramborové špecle nasypeme do ledové vody a po zchladnutí scedíme.

  2. V kastrolu s tukem krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou polovinu papriky. Přisypeme mouku, mletou papriku a promícháme.

  3. Když začne mouka lehce pěnit, přimícháme studený vývar, dobře rozšleháme, přivedeme k varu a vmícháme smetanu a povaříme. Omáčku rozmixujeme.

  4. Na druhé pánvi orestujeme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Do omáčky přidáme maso se šťávou, kterou pustilo, čerstvé houby a zvolna vaříme. Zbytek papriky nakrájíme, zprudka orestujeme na olivovém oleji a dusíme doměkka. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku, směs přidáme do ragú a dosolíme.

  5. Špecle podle potřeby ohřejeme na pařáčku.

  6. Bramborové špecle s kuřecím ragú na paprice ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!