Bramborové špecle s kuřecím ragú na paprice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl omáčka 0 dl olej 3 dl vývar 1 ks cibule 1 dl smetana 0 dl olivový olej 1 dl zakysaná smetana 1 ks červená paprika 1 svazek jarní cibulka 150 g čerstvé houby 1 lžička mletá sladká paprika 400 g kuřecí stehenní řízek těsto sůl 3 ks vejce 150 g polohrubá mouka 350 g vařené brambory podle potřeby 2 lžíce hladká mouka
Postup Bramborové špecle s kuřecím ragú na paprice recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory smícháme s vejci a solí a přidáme tolik mouky, aby vzniklo husté těstíčko. Protlačíme ho přes síto na kapání nebo halušky do hrnce s vroucí osolenou vodou a jakmile špecle vyplavou na hladinu, vaříme je asi jednu minutu. Těsto vaříme alespoň ve dvou várkách. Pak bramborové špecle nasypeme do ledové vody a po zchladnutí scedíme.
V kastrolu s tukem krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou polovinu papriky. Přisypeme mouku, mletou papriku a promícháme.
Když začne mouka lehce pěnit, přimícháme studený vývar, dobře rozšleháme, přivedeme k varu a vmícháme smetanu a povaříme. Omáčku rozmixujeme.
Na druhé pánvi orestujeme kuřecí maso nakrájené na nudličky. Do omáčky přidáme maso se šťávou, kterou pustilo, čerstvé houby a zvolna vaříme. Zbytek papriky nakrájíme, zprudka orestujeme na olivovém oleji a dusíme doměkka. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku, směs přidáme do ragú a dosolíme.
Špecle podle potřeby ohřejeme na pařáčku.
Bramborové špecle s kuřecím ragú na paprice ihned podáváme.