Bramborové šišky - gnocchi jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 lžíce solamyl
1 hrnek šalvěj
olivový olej
2 ks velká cibule
4 lžíce hladká mouka
300 g polohrubá mouka
2 ks velká brambora
4 kostky sýr Apetito
muškátový ořech

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce (množství asi 300 g), necháme vychladnout, očistíme a jemně nastrouháme nebo pomeleme. Přidáme Apetito, celá vejce, sůl a muškátový ořech. Promícháme. Postupně přidáváme sypké příměsi a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme 20 minut odpočinout v chladnu.

  2. Dáme vařit cca 4 l vody, osolíme ji. Z těsta vyválíme váleček o průměru 1,5 cm, nožem oddělujeme kousky asi 2 cm dlouhé. Gnocchi vhazujeme do vřící vody, mícháme, aby se neslepily, vaříme 10 minut.

  3. Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli. Dozlatova ji opražíme na olivovém oleji, přidáme lístky nasekané šalvěje. Tuto směs vylijeme na procezené šišky na talířcích. Bramborové šišky - gnocchi podáváme se zeleninovým salátem, nejlépe rajčatovým.

  4. Hotové, ale neuvařené gnocchi je možné zmrazit. Doba vaření je potom o 2 minuty delší. Pokud nám bramborové šišky zbudou, můžeme je též obalit v trojobalu a opražit jako krokety.

  5. Bramborové šišky - gnocchi jsou výborné samostatné i jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!