Bramborové pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na smažení
těsto
sůl
1 ks vejce
500 g brambory
100 g krupice
na obalení
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
náplň
2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
mletý černý pepř
200 g vařené hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Je lepší si je uvařit předem. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme do těsta. Podle potřeby můžeme do těsta přidat mouku. Těsto na vále vyválíme.

  3. Z těsta vykrajujeme čtverečky, které plníme připravenou náplní.

  4. Hovězí maso umeleme, promícháme s osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme na kostičky vejce.

  5. Naplněné čtverečky přehneme do trojúhelníků, přitlačíme, obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a dozlatova opečeme v pánvi na rozehřátém tuku.

  6. Bramborové pirohy podáváme jako hlavní chod, ale dají se použít i jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!