Bramborové noky s kuřecím masem a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček špenát
4 ks kuřecí prsní řízek
1 balíček bramborové noky
1 kelímek smetana na vaření 12 %
podle chuti
sůl
grilovací koření
kari koření
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Špenát dáme do hrnce a necháme ho roztát na trošce másla.

  2. Než špenát roztaje a začne se vařit, připravíme kuřecí maso. Nakrájíme ho na nudličky a dáme na pánev. Maso osolíme, okořeníme (grilovací koření, kari koření) a necháme restovat.

  3. Vrátíme se ke špenátu. Špenát osolíme, opepříme dle chuti, zalijeme smetanou, necháme chvíli povařit a vypneme. Pokud je maso hotové, tak ho taky vypneme.

  4. Noky naložíme do vroucí vody a necháme vařit. Až vyplavou na povrch, tak je hned vyndáme a slijeme.

  5. Noky dáme na talíře, na ně poklademe kuřecí maso a nakonec je zalijeme špenátem. Bramborové noky s kuřecím masem a špenátem jsou výborným a lehkým obědem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!