Bramborové lívance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
500 g brambory
100 g tvrdý sýr
1 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, poté je zchladíme, oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. Žloutky utřeme s máslem a trochou soli do pěny, přidáme brambory, nastrouhaný sýr a tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku.

  3. Lívanečník vymažeme olejem, klademe hromádky bramborového těsta, které uhladíme a pečeme po obou stranách dozlatova.

  4. Bramborové lívance podáváme jako přílohu k dušené zelenině a jiným podobným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!