Bramborové lívance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g máslo 500 g brambory 100 g tvrdý sýr 1 lžíce čerstvá petrželka podle chuti sůl podle potřeby olej na vymazání
Postup Bramborové lívance recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, poté je zchladíme, oloupeme a najemno nastrouháme.
Žloutky utřeme s máslem a trochou soli do pěny, přidáme brambory, nastrouhaný sýr a tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Na závěr vmícháme najemno nasekanou petrželku.
Lívanečník vymažeme olejem, klademe hromádky bramborového těsta, které uhladíme a pečeme po obou stranách dozlatova.
Bramborové lívance podáváme jako přílohu k dušené zelenině a jiným podobným pokrmům.