Bramborové knedlíky s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
2 ks vejce
majoránka
200 g žampiony
4 lžíce hrubá mouka
mletý kmín
500 g vařené brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé žampiony nebo přímo houby očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme je do rozehřáté teflonové pánve a za občasného promíchání je vypečeme, až ztmavnou.

  2. Necháme je zchladnout a mezitím nastrouháme uvařené a oloupané brambory na jemném struhadle do mísy, Ochutíme je mletým kmínem, případně i majoránkou a dobře promícháme. Na závěr přidáme houby a vypracujeme tužší těsto, z kterého utvoříme menší kulaté knedlíčky. Vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a opatrně vařečkou promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Bramborové knedlíky s houbami vaříme asi 8 - 10 minut podle velikosti. Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou vařečkou z vody a necháme je krátce okapat.

  3. Bramborové knedlíky s houbami jsou výborné se smaženou cibulkou na sádle nebo másle a sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!