Bramborové karbanátky s petrželkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
800 g brambory
20-30 ml mléko
1 ks cibule
2 ks bílek
3 ks žemle
2 snítky čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme.

  2. K bramborám přidáme v mléce namožené a vymačkané žemle, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli osmaženou na oleji, rozemnutou majoránku, vejce, sůl a pepř. Přimícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Zpracujeme v hmotu, ze které tvoříme ploché karbanátky.

  3. Bramborové karbanátky obalíme v rozšlehaných bílcích a prosáté strouhance.

  4. V pánvi rozpálíme větší množství oleje a bramborové karbanátky osmažíme po obou stranách dozlatova.

  5. Bramborové karbanátky s petrželkou podáváme s podušenou zeleninou. Jsou dobré teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!