Bramborové halušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
100 g uzená slanina
200 g žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, nasypeme do velkého hrnce, osolíme a zalijeme vodou, aby byly ponořeny. Na pánvi nasucho osmahneme žitnou mouku, zasypeme jí brambory a uvedeme do varu. Měchačkou propíchneme mouku uprostřed a vaříme asi 15 minut. Vodu scedíme.

  2. Slaninu nakrájíme na nudličky a na rozpálené pánvi je nasucho opražíme, aby slanina zkřehla a pustila tuk. Slaninu i s tukem rozložíme do pekáčku.

  3. Hotové brambory i s moukou dobře promícháme a urovnáme do pekáče na slaninu.

  4. Pekáč vložíme do předehřáté strouby a zapečeme.

  5. Upečenou směs rozmačkáme vidličkou a podáváme třeba se zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!