Bramborové duchessky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
500 g brambory
2 ks žloutek
podle potřeby
sůl
pepř
muškátový oříšek
podle chuti
50 g strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Dobře vykartáčované a umyté brambory dáme vařit do studené slané vody i se slupkou. Jakmile jsou hotové, slijeme vodu a ještě vlažné oloupeme. Budeme je stlačovat mačkadlem, takže komu se nechce loupat, mačkadlo slupku udrží a můžeme ji ihned odstranit.

  2. K mačkaným bramborám přidáme máslo, pepř, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a parmazán (komu chutná). Vařečkou promícháme a přidáme žloutky, ještě jednou dobře promícháme.

  3. Bramborové těsto dáme do saku s nástavcem hvězdičky a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme hromádky cca 5 cm velké.

  4. Bramborové duchessky vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C dozlatova cca 15 minut.

  5. Bramborové duchessky podáváme jako teplou přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!