Bramborové buchtičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička sůl
2 ks vejce
120 g tuk
1 balíček prášek do pečiva
120 g cukr moučka
400 g polohrubá mouka
těstíčko
350 g brambory
podle chuti
náplň

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme najemno.

  2. Tuk utřeme, přisypeme cukr a za tření přidáme vejce. Pak přidáme brambory a mouku prosátou s práškem do pečiva.

  3. Zpracujeme těsto, které bude vláčné, ne řídké. Bramborové těsto rozválíme asi na 0,5 cm silný plát, nakrájíme na obdélníky, které potřeme náplní podle chuti a buchtičky uzavřeme. Jsou dobré s povidlovou nebo tvarohovou náplní.

  4. Bramborové buchtičky skládáme do vymaštěného pekáčku, promastíme je, aby se neslepily a upečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.

  5. Zlatavé bramborové buchtičky vyklopíme, pokud máme rádi - ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!