Bramborové aromatické placičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
250 g máslo
150 g med
100 g plnotučná hořčice
500 g vařené brambory
na ozdobu
1 balíček tymián
podle potřeby
olej na smažení
plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vařené brambory, přidáme rozpuštěné máslo a sůl jako na klasickou bramborovou kaši. Přidáme také med a hořčici a asi 10 minut šleháme. Podle potřeby přidáme plnotučné mléko, aby vznikla hustá bramborová kaše.

  2. Z kaše tvoříme malé kulaté placičky, které navrchu posypeme tymiánem.

  3. Na pánvi si rozehřejeme vyšší vrstvu rostlinného oleje, do kterého vkládáme placičky tak, aby se neponořily celé, ale vrchní vrstva s tymiánem zůstala nad olejem. Bramborové aromatické placičky smažíme jen z jedné strany.

  4. Bramborové aromatické placičky podáváme teplé jako přílohu nejlépe k přírodním plátkům masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!