Bramborová polévka se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks brambory 1-2 ks cibule 1 ks celer 2 ks mrkev 2 ks petržel 500 g žampiony podle chuti česnek sůl majoránka podle potřeby hladká mouka sádlo na smažení
Postup Bramborová polévka se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu (menší celer, větší mrkev a petržel) a žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polévka podle těchto ingrediencí je do velkého hrnce.
Nakrájené cibule osmažíme na sádle (vegetariáni nahradí olejem), zasypeme moukou a opražíme dozlatova. Potom směs zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Do takto připraveného základu přidáme nakrájené brambory, zeleninu a žampiony. Osolíme a vaříme do změknutí.
Polévku dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou, kterou rozemneme dlaněmi. Případně přidáme polévkové koření, nasekanou petrželku a ještě krátce povaříme.
Bramborovou polévku se žampiony podáváme s chlebem nebo pečivem.