Bramborová polévka se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks brambory
1-2 ks cibule
1 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
500 g žampiony
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
podle potřeby
hladká mouka
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu (menší celer, větší mrkev a petržel) a žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polévka podle těchto ingrediencí je do velkého hrnce.

  2. Nakrájené cibule osmažíme na sádle (vegetariáni nahradí olejem), zasypeme moukou a opražíme dozlatova. Potom směs zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Do takto připraveného základu přidáme nakrájené brambory, zeleninu a žampiony. Osolíme a vaříme do změknutí.

  3. Polévku dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou, kterou rozemneme dlaněmi. Případně přidáme polévkové koření, nasekanou petrželku a ještě krátce povaříme.

  4. Bramborovou polévku se žampiony podáváme s chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!