Bramborová polévka s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
petrželka
7 ks brambory
2 ks cibule
kmín
2-3 ks klobása
1 kostka bujón
3 lžíce hladká mouka
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji zesklovatíme oloupanou a nadrobno posekanou cibulku, zaprášíme ji moukou a sladkou paprikou a připravíme řidší paprikovou jíšku.

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a spolu s bujónem, kmínem, pálivou paprikou a kolečky klobásy uvaříme do měkka.

  3. Vývar z brambor a klobásy zahustíme paprikovou jíškou, vše dobře promícháme a povaříme.

  4. Nakonec polévku ochutíme pepřem, solí a ozdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!