Bramborová polévka játrová recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo petrželka 300 g brambory 1 ks cibule 30 g hladká mouka 200 g vepřová játra 100 g kořenová zelenina mletý černý pepř
Postup Bramborová polévka játrová recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a hlavně je zbavíme blan. Pak je na masovém strojku umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.
V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibuli na něm pomalu osmažíme dorůžova. Stranou si na pánvi připravíme ze zbylého másla a mouky připravíme jíšku.
Na osmaženou cibuli vsypeme játra a zprudka je podusíme. Zalijeme je vodou, zahustíme jíškou a přidáme zeleninu a brambory.
Vše vaříme doměkka. Poté protlačíme sítem a polévku osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petrželku.
Jako vložku do polévky můžeme podávat na kostky nakrájenou a na tuku osmaženou housku.