Bramborová polévka játrová recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
petrželka
300 g brambory
1 ks cibule
30 g hladká mouka
200 g vepřová játra
100 g kořenová zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a hlavně je zbavíme blan. Pak je na masovém strojku umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibuli na něm pomalu osmažíme dorůžova. Stranou si na pánvi připravíme ze zbylého másla a mouky připravíme jíšku.

  3. Na osmaženou cibuli vsypeme játra a zprudka je podusíme. Zalijeme je vodou, zahustíme jíškou a přidáme zeleninu a brambory.

  4. Vše vaříme doměkka. Poté protlačíme sítem a polévku osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petrželku.

  5. Jako vložku do polévky můžeme podávat na kostky nakrájenou a na tuku osmaženou housku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!