Bramborová pizza s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
100 g rajčata
1 kg brambory
2 ks paprika zelená
200 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Oloupané je nakrájíme na plátky. Kulatou koláčovou formu vymažeme máslem a na dno rozložíme plátky brambor. Papriky nakrájíme na nudličky a část jich nasypeme na bramborové plátky, jako další vrstvu poklademe zase brambory. Postup opakujeme dokud suroviny nedojdou, končíme bramborami. Vejce rozšleháme, přidáme strouhaný sýr, sůl, pepř a nasekanou petrželku, pokud máte. Směsí zalijeme ve formě připravenou pizzu a pečeme v troubě asi na 170 st. 35 minut. Hotovou pizzu nakrájíme na porce a zdobíme nakrájenými rajčaty a zbytkem petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!