Bramborová pánev s kabanosem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks paprika
750 g brambory
2 snítky rozmarýn
150 g kabanos
0 sklenek suché bílé víno
3 ks jarní cibulka
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a čisté papriky bez semínek nakrájíme na proužky. Rozmarýnové snítky opláchneme a otřepeme. Kabanos nakrájíme na plátky.

  2. Do větší pánve s horkým olejem a rozmarýnem vsypeme brambory a opékáme asi 10 - 15 minut. Potom podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme nakrájenou cibulku, papriku, sůl, kmín, pepř a kabanos. Promícháme, provaříme a odstavíme.

  3. Brambory s kabanosem podáváme ihned jako přílohu nebo hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!