Bramborová kaše s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
50 g máslo
1 kg brambory
1 hrnek mléko
podle chuti
niva
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory (varný typ na pyré) oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou a přidáme sůl podle chuti. Brambory uvaříme doměkka a scedíme.

  2. Ještě horké brambory rozmačkáme. Přidáme máslo, vlažné mléko a kousky sýru niva. Ochutnáváme a nivu přidáváme postupně, pozor, abychom kaši neměli příliš slanou. Bramborovou kaši s nivou pomocí ponorného mixéru vyšleháme, nakonec vmícháme nasekanou pažitku.

  3. Bramborovou kaši s nivou podáváme nejlépe ihned po přípravě. Chutná k jakýmkoliv smaženým pokrmům, přírodním řízkům apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!