Bramborová frittata s tofu a pažitkou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 4 ks brambory pažitka 2 lžíce přepuštěné máslo mletý barevný pepř 2 lžíce smetana na vaření 1 hrst uzené tofu 2 ks jarní cibulka s natí
Postup Bramborová frittata s tofu a pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Nové brambory pořádně očistíme od nečistot a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, zchladíme a stáhneme ze slupky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Tofu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou, solí a pepřem, případně i pažitkou
Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na másle nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme brambory s tofu a lehce opečeme. Poté brambory s tofu rovnoměrně rozprostřeme po pánvi, zalijeme ochucenými vejci a na mírném ohni necháme frittatu zatuhnout. Máme-li pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu před podáváním ještě dát na funkci gril, aby byl povrch zlatavější
Bramborovou frittatu s tofu a pažitkou nakrájíme na porce a podáváme jako předkrm či hlavní chod. Můžeme doplnit různými studenými omáčkami, zeleninovými saláty apod.