Bramborová frittata s tofu a pažitkou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
4 ks brambory
pažitka
2 lžíce přepuštěné máslo
mletý barevný pepř
2 lžíce smetana na vaření
1 hrst uzené tofu
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory pořádně očistíme od nečistot a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, zchladíme a stáhneme ze slupky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Tofu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou, solí a pepřem, případně i pažitkou

  2. Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na másle nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme brambory s tofu a lehce opečeme. Poté brambory s tofu rovnoměrně rozprostřeme po pánvi, zalijeme ochucenými vejci a na mírném ohni necháme frittatu zatuhnout. Máme-li pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu před podáváním ještě dát na funkci gril, aby byl povrch zlatavější

  3. Bramborovou frittatu s tofu a pažitkou nakrájíme na porce a podáváme jako předkrm či hlavní chod. Můžeme doplnit různými studenými omáčkami, zeleninovými saláty apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!