Bramborová bábovka 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
70 ml smetana
50 g rozinky
1 ks prášek do pečiva
250 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 g vařené brambory
200 g Hera nebo máslo
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo vyšleháme do husté pěny.

  2. Brambory uvaříme, necháme vychladnout a prolisujeme.

  3. Do pěny vmícháme brambory a smetanu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a rozinkami, přidáme ji k ostatnímu a dobře spojíme. Nakonec do hmoty přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

  4. Těsto na bramborovou bábovku dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!