Bramborákový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
7 ks brambory
majoránka
mouka
20 dkg anglická slanina
0.3 kg kysané zelí
podle chuti
sůl
sýr
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme povařit kysané zelí asi na 10minut. Slaninu nebo uzené maso nakrájíme na kostičky a osmahneme je na pánvi. Oloupeme větší brambory a nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. Do bramborákového těsta přidáme 2 - 3 vejce, mouku, sůl, pepř, česnek, majoránku. Později vmícháme opraženou slaninu a povařené odkapané zelí. Plech vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme sádlem. Vložíme bramborákové těsto tak, aby v syrovém stavu byla výška těsta asi 5 cm. Bramborákový nákyp pečeme při 200 °C asi 15 - 20 minut. Lze ke konci pečení podle chuti posypat strouhaným sýrem.

  3. Bramborákový nákyp podáváme jako přílohu nebo jako samostatný chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!