Bramboráčky pohoda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
brambory
bazalka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábeme si brambory dle potřeby, jedna středně velká brambora je jeden bramboráček. Neuvařené brambory začneme strouhat na hrubším struhadle.

  2. Když jich máme dostatečné množství, na rozpálenou pánvičku s trochou slunečnicového oleje postupně nasypeme nastrouhané brambory a na pánvičce pomocí obracečky vytvarujeme do tvaru bramboráčku. Když se okraje začnou červenat, tak jej obrátíme a posypeme trochou bazalky. Když je bramboráček i z druhé strany načervenalý, vyndáme jej z pánvičky a lehce osolíme.

  3. Počkáme, až bramboráčky pohoda vychladnou. Bramboráčky podáváme jako chuťovku, přílohu, ale i předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!