Bramboračka se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
750 g brambory
1 miska řeřicha
2 ks cibule
200 ml smetana
masový vývar
80 g anglická slanina
4 plátky toastový chléb
1 balíček bramborová kaše
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule rovněž oloupeme a nasekáme. Slaninu pokrájíme na kostičky a rozdělíme na polovinu.

  2. Na rozpáleném tuku dokřupava vyškvaříme slaninu, přidáme cibulku, brambory a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme vývarem a na mírném ohni asi 10 minut vaříme.

  3. Bramborovou kaši v prášku - pouze na 75 ml tekutiny - rozmícháme ve smetaně a vlijeme do polévky. Přimícháme řeřichu a podle chuti osolíme a okořeníme.

  4. Toasty nakrájíme na kostičky. Druhou část slaniny vyškvaříme na pánvi dokřupava, přidáme toastové kostičky a dozlatova osmahneme.

  5. Bramboračku se slaninou rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme kostičkami. Bramboračku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!