Borůvkový koláč s mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
4 ks vejce
150 g máslo
2 lžíce solamyl
200 g borůvky
250 g mascarpone
250 g bílý jogurt
250 g máslové sušenky
3 lžíce borůvková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky dobře rozmixujeme a promícháme s rozpuštěným máslem. Těsto vtlačíme do dortové formy a necháme v mrazáku 20 - 30 minut ztuhnout.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mascarpone, jogurt, solamyl, cukr a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Krém vlijeme na připravený korpus z mrazáku. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

  3. Vychladlý koláč potřeme borůvkovou marmeládou a posypeme čerstvými borůvkami. Borůvkový koláč s mascarpone nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!