Borůvková bublanina z rohlíků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
5 ks vejce
750 ml mléko
5 lžic cukr krupice
5 ks rohlík
1 balíček vanilkový cukr
5 lžic polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
náplň
300 g borůvky
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit. Poté rohlíky rozmačkáme (např. šťouchadlem na bramborovou kaši).

  2. K rohlíkům přidáme vejce, mouku, cukr krupici i vanilkový, špetku soli a důkladně zamícháme.

  3. Pekáč vymažeme, vysypeme moukou a nalijeme do něj hladké těsto. Nakonec přidáme ovoce. Vynikající jsou borůvky, jahody, meruňky nebo třešně. Pokud použijeme jablka, tak je vhodné posypat moučník skořicí. V případě, že použijeme kyselejší ovoce (rybíz, višně), tak posypeme vanilkovým cukrem.

  4. Bublaninu vložíme na 25 minut do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Borůvkovou bublaninu z rohlíků podáváme jako teplý moučník, posypaný moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!