Borůvková bublanina z rohlíků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 5 ks vejce 750 ml mléko 5 lžic cukr krupice 5 ks rohlík 1 balíček vanilkový cukr 5 lžic polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka náplň 300 g borůvky podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Borůvková bublanina z rohlíků recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit. Poté rohlíky rozmačkáme (např. šťouchadlem na bramborovou kaši).
K rohlíkům přidáme vejce, mouku, cukr krupici i vanilkový, špetku soli a důkladně zamícháme.
Pekáč vymažeme, vysypeme moukou a nalijeme do něj hladké těsto. Nakonec přidáme ovoce. Vynikající jsou borůvky, jahody, meruňky nebo třešně. Pokud použijeme jablka, tak je vhodné posypat moučník skořicí. V případě, že použijeme kyselejší ovoce (rybíz, višně), tak posypeme vanilkovým cukrem.
Bublaninu vložíme na 25 minut do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Borůvkovou bublaninu z rohlíků podáváme jako teplý moučník, posypaný moučkovým cukrem.