Boršč ze sójového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
1 ks cibule
1 ks mrkev
70 g rajčatový protlak
1 ks bobkový list
2 dl zakysaná smetana
5 dl zeleninový vývar
petrželová nať
mletý černý pepř
150 g kysané zelí
1 kostka zeleninový bujon
50 g červená řepa ve sladkokyselém nálevu
50 g sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Do 7 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové maso a vaříme 30 minut.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěnou mrkev a celer pokrájené na nudličky a nakrájenou řepu. Chvíli vše opékáme. Přidáme okapané sójové maso, podlijeme 2 dl vývaru a při mírné teplotě dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nakrájené zelí, protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, promícháme a podle potřeby ještě podlijeme vývarem. Boršč ze sójového masa vaříme doměkka.

  3. Boršč ze sójového masa podáváme i jako hlavní chod posypaný nasekanou petrželovou natí a se zakysanou smetanou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!