Boršč tetky Otýlie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
1 kapka cibule
0 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 sklenice sterilovaná červená řepa
bobkový list
1 hlávka bílé zelí
250 g uzené maso
250 g hovězí maso
250 g vepřové maso
2 konzervy rajčatové pyré
celý černý pepř
1 balíček mražená zeleninová směs
na ozdobu
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce vložíme všechny druhy masa. Přidáme celou oloupanou cibuli, celou mrkev, kousek petržele a celeru. Z gázy vytvoříme kapsu, do které vložíme nové koření, celé koření a bobkový list. Kapsu zašijeme a vložíme do hrnce. Vaříme do změknutí masa (asi hodinu).

  2. První by mělo být měkké uzené, potom vepřové a nakonec hovězí maso. Maso postupně vybereme z hrnce a nakrájíme na kostky velké asi 1 x 1 cm. Vyjmeme kapsu s kořením. Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené brambory a když jsou poloměkké, přidáme k nim nakrájené zelí. Když se zelí povaří, přidáme mraženou zeleninu a sterilizovanou červenou řepu. Necháme chvíli povařit a přidáme rajčatový protlak. Boršč okořeníme vegetou a podle chuti trochou cukru. Nakonec vsypeme nakrájené maso a necháme prohřát.

  3. Boršč tetky Otýlie rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme polévkovou lžící kysané smetany. Boršč tetky Otýlie podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!