Boršč tetky Otýlie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 1 kapka cibule 0 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 sklenice sterilovaná červená řepa bobkový list 1 hlávka bílé zelí 250 g uzené maso 250 g hovězí maso 250 g vepřové maso 2 konzervy rajčatové pyré celý černý pepř 1 balíček mražená zeleninová směs na ozdobu kysaná smetana
Postup Boršč tetky Otýlie recept
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce vložíme všechny druhy masa. Přidáme celou oloupanou cibuli, celou mrkev, kousek petržele a celeru. Z gázy vytvoříme kapsu, do které vložíme nové koření, celé koření a bobkový list. Kapsu zašijeme a vložíme do hrnce. Vaříme do změknutí masa (asi hodinu).
První by mělo být měkké uzené, potom vepřové a nakonec hovězí maso. Maso postupně vybereme z hrnce a nakrájíme na kostky velké asi 1 x 1 cm. Vyjmeme kapsu s kořením. Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené brambory a když jsou poloměkké, přidáme k nim nakrájené zelí. Když se zelí povaří, přidáme mraženou zeleninu a sterilizovanou červenou řepu. Necháme chvíli povařit a přidáme rajčatový protlak. Boršč okořeníme vegetou a podle chuti trochou cukru. Nakonec vsypeme nakrájené maso a necháme prohřát.
Boršč tetky Otýlie rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme polévkovou lžící kysané smetany. Boršč tetky Otýlie podáváme s čerstvým pečivem.