Boršč po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 ks brambory 1 ks cibule 0.3 ks celer 1-2 ks mrkev 3 lžíce rajčatový protlak 1 ks masox 2 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 300 g hovězí maso 200 g vařená červená řepa podle chuti sůl ocet mletý černý pepř na ozdobu zakysaná smetana
Postup Boršč po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme, brambory a cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky.
Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme osolenou vodou a vaříme do poloměkka.
K masu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, brambory a cibuli, vaříme dále. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a vaříme tak dlouho, než je maso i zelenina měkká. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, masox, rajčatový protlak a bobkový list. Vaříme ještě pět minut. Boršč podle chuti osladíme či okyselíme, ochutíme solí a pepřem.
Před podáváním každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.