Boršč po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 ks brambory
1 ks cibule
0.3 ks celer
1-2 ks mrkev
3 lžíce rajčatový protlak
1 ks masox
2 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
300 g hovězí maso
200 g vařená červená řepa
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř
na ozdobu
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme, brambory a cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky.

  2. Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, zalijeme osolenou vodou a vaříme do poloměkka.

  3. K masu přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, brambory a cibuli, vaříme dále. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a vaříme tak dlouho, než je maso i zelenina měkká. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu, masox, rajčatový protlak a bobkový list. Vaříme ještě pět minut. Boršč podle chuti osladíme či okyselíme, ochutíme solí a pepřem.

  4. Před podáváním každou porci ozdobíme lžičkou zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!