Boršč od babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 5 dkg olej 1 lžíce sůl 1 lžíce ocet 10 dkg cibule 0 ks jablko 3 l voda 30 dkg mrkev 2 lžíce rajčatový protlak 25 dkg fazole 15 g droždí 50 dkg zelí 10 dkg špek 1 ks bobkový list 50 dkg hladká mouka 1 svazeček petrželová nať 50 dkg červená řepa 75 dkg vepřová krkovice 3 kuličky celý černý pepř 1 kulička celé nové koření
Postup Boršč od babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole si předem namočíme na 8 hodin. Pak je vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Do druhého hrnce dáme vařit krkovici s kostí. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, jednu mrkev nastrouháme, zbylé nakrájíme na nudličky, řepu také nakrájíme na nudličky a brambory na kostičky.
K masu přidáme trochu cibule a mrkve. Přidáme po zrnku pepře, nového koření a sůl. Vaříme, dokud maso nezměkne. Přidáme brambory a vaříme asi ještě 20 minut. Zbylou cibuli, mrkev a řepu podusíme na pánvi doměkka. Přidáme sůl, ocet, zelí, protlak a dusíme ještě asi 5 minut.
Do hrnce z masem přidáme uvařené fazole, dušenou zeleninu a provaříme asi 5 minut. Přidáme rozdrcený bobkový list, česnek a špek. Boršč vaříme dalších 5 minut.
Hotový boršč od babičky posypeme sekanou petrželkou a můžeme podávat. K boršči místo chleba podáváme pampuški s česnekem. A do boršče vhodíme ještě 2 čtvrtky jablka.