Boršč od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 dkg olej
1 lžíce sůl
1 lžíce ocet
10 dkg cibule
0 ks jablko
3 l voda
30 dkg mrkev
2 lžíce rajčatový protlak
25 dkg fazole
15 g droždí
50 dkg zelí
10 dkg špek
1 ks bobkový list
50 dkg hladká mouka
1 svazeček petrželová nať
50 dkg červená řepa
75 dkg vepřová krkovice
3 kuličky celý černý pepř
1 kulička celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si předem namočíme na 8 hodin. Pak je vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Do druhého hrnce dáme vařit krkovici s kostí. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, jednu mrkev nastrouháme, zbylé nakrájíme na nudličky, řepu také nakrájíme na nudličky a brambory na kostičky.

  2. K masu přidáme trochu cibule a mrkve. Přidáme po zrnku pepře, nového koření a sůl. Vaříme, dokud maso nezměkne. Přidáme brambory a vaříme asi ještě 20 minut. Zbylou cibuli, mrkev a řepu podusíme na pánvi doměkka. Přidáme sůl, ocet, zelí, protlak a dusíme ještě asi 5 minut.

  3. Do hrnce z masem přidáme uvařené fazole, dušenou zeleninu a provaříme asi 5 minut. Přidáme rozdrcený bobkový list, česnek a špek. Boršč vaříme dalších 5 minut.

  4. Hotový boršč od babičky posypeme sekanou petrželkou a můžeme podávat. K boršči místo chleba podáváme pampuški s česnekem. A do boršče vhodíme ještě 2 čtvrtky jablka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!