Bomba Malakov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
160 g máslo
1 dl rum
300 g piškoty
160 g cukr moučka
2 dl smetana ke šlehání
160 g mleté ořechy
na potření
zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně vmícháme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s mletými ořechy je vmícháme do utřené směsi.

  2. Dortovou formu vypláchneme vodou a vysypeme moučkovým cukrem. Formu poklademe třetinou piškotů a pokapeme je rumem, nebo piškoty v rumu už rovnou namáčíme. Lehce je potřeme zavařeninou, kterou si vybereme. Na ni navršíme polovinu našeho krému s ořechy. Tento postup opakujeme. Když vypotřebujeme druhou půlku krému, dobře ho rozetřeme a poklademe ho piškoty.

  3. Dort Malakov je dobré zatížit a nechat ho do druhého dne v lednici, krásně se rozleží a všechny použité ingredience do sebe pustí svou vůni.

  4. Ztuhlou bombu Malakov zdobíme šlehačkou nebo ovocem. Podáváme ji vychlazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!