Boloňská omáčka se zeleninou a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 ml vývar
1 ks cibule
50 g celer
1 ks mrkev
150 ml červené víno
30 g anglická slanina
300 g mleté maso
2 lžíce rajský protlak
podle chuti
bobkový list
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli, slaninu a očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky.

  2. Slaninu opečeme, přidáme cibuli, zeleninu a osmahneme. Potom přidáme mleté maso, zase osmahneme a nakonec přidáme rajský protlak, vývar, víno a koření. Boloňskou omáčku vaříme asi 30 minut a osolíme podle chuti.

  3. Boloňskou omáčku se zeleninou a mletým masem podáváme s uvařenými špagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!