Boloňská omáčka se zeleninou a mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 ml vývar 1 ks cibule 50 g celer 1 ks mrkev 150 ml červené víno 30 g anglická slanina 300 g mleté maso 2 lžíce rajský protlak podle chuti bobkový list mletý černý pepř mletý muškátový oříšek
Postup Boloňská omáčka se zeleninou a mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli, slaninu a očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky.
Slaninu opečeme, přidáme cibuli, zeleninu a osmahneme. Potom přidáme mleté maso, zase osmahneme a nakonec přidáme rajský protlak, vývar, víno a koření. Boloňskou omáčku vaříme asi 30 minut a osolíme podle chuti.
Boloňskou omáčku se zeleninou a mletým masem podáváme s uvařenými špagetami.