Boloňská omáčka s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 100 g ementál 200 g rajský protlak 500 g mleté vepřové maso podle potřeby olej podle chuti sůl bazalka provensálské koření mletý černý pepř
Postup Boloňská omáčka s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostky a česnek prolisujeme. Sýr ementál nastrouháme na jemno.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a dobře maso rozmícháme, aby se netvořily velké hrudky, přidáme rajský protlak, česnek a podle chuti koření. Boloňskou omáčku dusíme půl hodiny.
Mezitím dáme vařit špagety podle návodu na balení, uvařené špagety scedíme.
Boloňskou omáčku dáme na špagety, posypeme strouhaným ementálem a podáváme.