Boloňská omáčka s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
100 g ementál
200 g rajský protlak
500 g mleté vepřové maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
bazalka
provensálské koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostky a česnek prolisujeme. Sýr ementál nastrouháme na jemno.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a dobře maso rozmícháme, aby se netvořily velké hrudky, přidáme rajský protlak, česnek a podle chuti koření. Boloňskou omáčku dusíme půl hodiny.

  3. Mezitím dáme vařit špagety podle návodu na balení, uvařené špagety scedíme.

  4. Boloňskou omáčku dáme na špagety, posypeme strouhaným ementálem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!